Uitgebreide biografie

Daniël Metz: eilander én muzikant in hart en nieren

Daniël Metz is muzikant én Amelander in hart en nieren. Met zijn onnavolgbare accordeonspel zet hij gegarandeerd elke tent op z’n kop, van dorpsfeest tot carnaval en van oktoberfest tot bruine kroeg.

Vandaag de dag is Daniël een graag geziene collega voor een flink aantal Nederlandse muzikanten. De liefde voor het vak uit zich dan ook op alle mogelijke manieren, zowel voor als achter de schermen. Jarenlang speelt Metz in The Mon Amour Band, de BZN tributeband opgericht door Jack Veerman. Nog veel langer, en nog steeds, is hij niet te stoppen met de feestformatie Gang is Alles. Hoewel het voor deze band ooit op Ameland begon, gaat het dak er tegenwoordig ver buiten de eilandgrenzen af. Om de voetjes van de vloer te krijgen, is er trouwens niet eens altijd een complete band nodig. Ook solo laat Daniël massa’s mensen voelen dat stilstaan geen optie is.

Inmiddels zijn er vier eigen singels van de band gerold, de twee nieuwste nummers zijn zelfs uitgebracht op vinyl! De Amelander rasmuzikant timmert dan ook flink aan de weg in de studio. Naast het maken van eigen werk, speelt Daniël accordeonpartijen in voor menig Nederlandstalige artiest. Kortom; een man met hart voor muziek!

© 2023 Daniël Metz - by Daniël Metz Music